Putin: Hteli ste Kosovo, eto vam sad

Izvor: Mondo, 19.Okt.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Hteli ste Kosovo, eto vam sad

Vladimir Putin kaže da su države članice EU, podrškom raspadu nekih zemalja i odvajanju Kosova, same pokrenule rast separatističkih težnji u Evropi i da su se sada same našle na udaru, kao u slučaju Katalonije

Predsednik Rusije je to poručio u govoru na završnoj plenarnoj sednici Međunarodnog debatnog kluba "Valdaj" i ponovio stav >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Rusije da je situacija u Kataloniji unutrašnje pitanje Španije.

"Kada je u pitanju situacija u Kataloniji, videli smo iz Evropske unije i većeg broja država jednoglasnu osudu onih koji podržavaju (katalonsku) nezavisnost. Znate, ne mogu, a da ne primetim nešto u vezi sa tim - trebalo je o ovome da razmišljate ranije", rekao je Putin.

On je dodao da je svojevremeno Evropa praktično uz dobrodošlicu prihvatila veći broj država, a onda jednoglasno podržala odvajanje Kosova, "pokrećući slične procese u drugim regionima Evrope, a i u svetu".

KAKVO objašnjenje EK: Katalonija nije kao Kosovo!Katalonija sprema "kosovski scenario"!?

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.