Pucnjava u srednjoj školi u SAD, dve osobe ubijene – nekoliko ranjeno

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u srednjoj školi u SAD, dve osobe ubijene – nekoliko ranjeno

Najmanje jedna osoba je ubijena a pet ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Klariti, severno od Los Anđelesa. Dve osobe su u kritičnom stanju. Policija je ranila osumnjičenog za napad, za koga su mediji naveli da je Amerikanac azijskog porekla i učenik te škole. Sve škole u tom okrugu u Kaliforniji su zatvorene.
Pucnjava je prijavljena jutros, oko osam sati po lokalnom vremenu.

Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << škole u distriktu Vilijem Hart su zatvorene, objavljeno je na zvaničnom nalogu policije te oblasti.
Rojters navodi da su ubijene dve osobe – 16-godišnja devojka i 14-godišnji dečak.
Prethodno je bolnica "Henri Majo" saopštila je da je jedna ženska osoba preminula, dok su dva pacijenta u kritičnom stanju.
Lokalna policija tvrdi da je uhapsila osumnjičenog muškarca poreklom iz Azije, koji je obučen u crno.
Prema navodima Rojtersa, napadač je, nakon pucnjave pokušao samoubistvo. Prema poslednjim informacijama, napadač je preživeo, ali je u teškom stanju.
"Za sada nije poznat motiv napada", rekao je agent FBI-ja Pol Delakort. 

Stepen povreda za sada nije poznat.
Na mestu pucnjave je veliki broj pripadnika policije i hitne pomoći.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.