Pućdemon formirao novi pokret

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2018, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pućdemon formirao novi pokret

Bivši lider španske pokrajine Katalonije Karles Pućdemon pokrenuo je novu političku platformu u nadi da i dalje bude relevantan faktor u secesionističkom pokretu tog područja od ostalog dela Španije.

Pućdemon je putem video linka iz Belgije govorio na skupu u gradu Manresa gde je znanično lansiran pokret nazvan Poziv (La Crida).

Bivši lider koji se nalazi u Belgiji godinu dana gde je otišao posle neupelog pokušaja otcepljenja Katalonije rekao je da je njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nova formacija pokret, a ne politička stranka.

Samo jedna od tri prosecesionističkih stranaka za sada je podržala pokret.

Referendum o nezavisnosti Katalonije održan je 1. oktobra 2017. godine, a katalonski parlament je 27. oktobra proglasio nezavisnost.

Vlada tadašnjeg premijera Španije Marijana Rahoja smenila je regionalnu vlast Katalonije i uvela direktnu državnu upravu, ali su na izborima za regionalni parlament 21. decembra ipak ponovo pobedile pristalice nezavisnosti.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bivši lider Katalonije formirao novi pokret

Izvor: B92, 28.Okt.2018, 15:02

Bivši lider španske pokrajine Katalonije Karles Pućdemon pokrenuo je novu političku platformu...On je to učinio u nadi da i dalje bude relevantan faktor u secesionističkom pokretu tog područja od ostalog dela Španije...Pućdemon je putem video linka iz Belgije govorio na skupu u gradu Manresa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.