Protesti zbog vređanja proroka Muhameda, četvoro poginulo

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti zbog vređanja proroka Muhameda, četvoro poginulo

Najmanje četiri osobe su poginule, a desetine su povređene kada je policija otvorila vatru na jugu Bangladeša kako bi rasterala više stotina muslimana koji su protestovali zbog objave na društvenim mrežama u kojoj se navodno vređa muslimanski prorok Muhamed, saopštila je policija, javlja "Si-En-EN".
Do sukoba je došlo u Borhanudinu, u južnoj oblasti Bola, kada su demonstranti okupili ispred policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanice tražeći da se kazni Hindus zbog navodnog komentara na Fejsbuku.

Šef lokalne policije Akim Ehsanullah navodi da su demonstranti napali policiju, koja je odgovorila na provokacije i da među povređenim ima policajaca, prenosi Si-En-EN.
"Policija nije nameravala da primenjuje silu jer je u početku sve ličilo na miran protest građana, ali nakon nekog vremena pojedini demonstranti su počeli da gađaju policajce ciglama i kamenjem. Morali smo da pucamo, nismo imali druge mogućnosti", navodi Ehsanullah.
Dodaje da su nakon pokušaja upada u policijsku stanicu, policajci u znak upozorenja na demonstrante ispalili nekoliko metaka iz vazdušne puške.
"Zamalo su ušli unutra. Već su slomili rešetke na prozoru. Stavili smo dušek na prozor kako bismo se zaštitili. Koristili smo metke iz vazdušne puške koji nisu smrtonosni, ali nismo uspeli da ih rasteramo. Policija je zatim počela koristiti prave metke", objašnjava Ehsanullah.
Dvadesetpetogodišnji muškarac koga sumnjiče da je napisao komentar rekao je da je njegov nalog na Fejsbuku hakovan i da je podneo policijsku prijavu protiv hakera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.