Protesti zbog hapšenja indijskog karikaturiste

Izvor: NaDlanu.com, 10.Sep.2012, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti zbog hapšenja indijskog karikaturiste

NJU DELHI, 10. septembra 2012. (Beta-AP) - Indijski karikaturista Aseim Trivedi, koji svojim radovima izlaže ruglu vlast zbog korupcije, uhapšen je na osnovu optužnice za izazivanje pobune, što je u javnosti dočekano na nož.

NJU DELHI, 10. septembra 2012. (Beta-AP) - Indijski karikaturista Aseim Trivedi, koji svojim radovima izlaže ruglu vlast zbog korupcije, uhapšen je na osnovu optužnice za izazivanje pobune, što je u javnosti dočekano na nož.Magistrat u Mumabiju naredio je u nedelju da Trivedi bude pritvoren na nedelju dana radi ispitivanja pošto je policija za njim izadala nalog za hapšenje - zbog tvrdnje jednog političkog aktiviste da Trivedijeve karitkature predstavljaju "uvredu" za Indiju.Studenti, opozicioni političari i borci za slobodu govora protestovali su zbog ovog hapšenja, koje je izvedeno na osnovu vrlo ozbiljne optužbe za izazivanje pobune, i tvrde da se ovde radi o sve većoj osetljivosti političara na kritiku.Zatečen žestinom protesta, ministar unutrašnjih poslova R.R. Patel je izjavio da će vlada ponovo razmotriti slučaj Aseima Trivedija.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Protesti zbog hapšenja indijskog karikaturiste

Izvor: Akter, 10.Sep.2012

Indijski karikaturista Aseim Trivedi, koji svojim radovima izlaže ruglu vlast zbog korupcije, uhapšen je na osnovu optužnice za izazivanje pobune, što je razbesnelo javnost

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.