Izvor: RTS, 02.Jul.2022, 08:43

Protesti u Libiji, demonstranti upali u zgradu parlamenta

Na Trgu mučenika u Tripoliju održan je protest zbog hroničnog nestanka struje u zemlji, a demonstranti zahtevaju i izbore i konačno okončanje dugogodišnje političke krize.
Demonstranti su upali u zgradu libijskog parlamenta u Tobruku, a ispred zgrade su zapalili vatru.

Snage bezbednosti, koje štite parlament, povukle su sa lica mesta.
Manji protesti održani su u Bengaziju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i još nekim manjim gradovima. 
Protesti su pokrenuti dan nakon što su pregovori o izborima održani u Ženevi uz posredovanje Ujedinjenih nacija okončani bez vidnog napretka.
Libija je u političkom haosu od pobune kojom je 2011. godine svrgnut Muamer Gadafi, nakon čega se podelila između zaraćenih istočnih i zapadnih frakcija.
Pogledaj vesti o: Libija,   Gadafi

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti zapalili zgradu libijskog parlamenta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2022

Demonstranti su zapalili zgradu libijskog parlamenta u istočnom gradu Tobruku, protestujući protiv sve lošijih životnih uvjeta i političkog zastoja, javila je agencija AFP pozivajući se na libijske medije. Nekoliko televizija izvijestilo je da su demonstranti ''uspjeli u petak, 1. jula, prodrijeti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.