Protesti u Belorusiji zbog oporezivanja nezaposlenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Belorusiji zbog oporezivanja nezaposlenih

Hiljade ljudi protestovale su danas u Belorusiji zbog nepopularnog zakona o radu i sporne odredbe o obaveznoj naknadi koju će nezaposleni morati da plaćaju državi.

Protesti na ulicama Minska i još nekoliko manjih gradova u Belorusiji poslednji su u seriji demonstracija protiv obaveze iz tog zakona da građani moraju državi da plate po 250 evra ako rade manje od pola godine ili ako nisu prijavljeni državnoj evidenciji za nezaposlene.

Predsednik Belorusije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Lukašenko suspendovao je početkom marta naplatu te naknade, što je, ocenjuje AP, korak unazad za lidera koji gvozdenom pesnicom vlada Belorusijom od 1994. godine. Njegova inicijativa nije uspela da zaustavi proteste i pozive da podnese ostavku.

Zakon je zadao bolan udarac stanovnicima Belorusija koja je već dve godine u recesiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PARAZITSKI DEKRET IZAZVAO HAOS: Belorusi ustali protiv Lukašenka zbog poreza na nezaposlenost!

Izvor: Press, 16.Mar.2017, 17:12

Ko ne radi – mora da plati. Dekret koji je doneo Aleksandar Lukašenko izazvao je masovne proteste u Belorusiji. Država odgovara politikom štapa i šargarepe, a njen predsednik u ovom trenutku se nalazi – u dilemi . Ovakve...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.