Protest u Belorusiji, desetine uhapšenih

Izvor: RTS, 25.Mar.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Belorusiji, desetine uhapšenih

Desetine demonstranata je uhapšeno u Minsku kada su pokušali da održe protestni marš povodom obeležavanja stote godišnjice proglašenja nezavisnosti.
Demonstracije su organizovane u prestonici Belorusije kako bi se obeležila 100. godišnjica proglašenja nezavisnosti od Rusije, a kako prenosi AP, to je dan kada protivnici predsednika Aleksandra Lukašenka tradicionalno organizuju proteste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako se navodi, prisutni novinari prebrojali su da je policija privela 70 osoba , a jedna od organizacija za ljudska prava saopštila je da je uhapšeno petoro njihovih aktivista.
Iako je protestni marš zabranjen, Vlasti su dozvolile građanima da se okupe u parku kako bi obeležili 100. godišnjicu nezavisnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos u Minsku! Marš zabranjen, ali protest održan, policija redom hapsila! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 25.Mar.2018

Desetine demonstranata uhapšeno je danas u prestonici Belorusije Minsku, kada su pokušali da održe protesni marš...Demonstracije su organizovane kako bi se obeležila 100. godišnjica proglasenja nezavisnosti od Rusije, a kako prenosi AP, ta godišnjica je dan kada protivnici predsednika Aleksandra...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.