Protest 200.000 muslimana protiv hrišćanskog guvernera

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2016, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest 200.000 muslimana protiv hrišćanskog guvernera

Hiljade Indonežana protestovalo je protiv hrišćanskog guvernera Džakarte, prestonice Indonezije, koji je optužen za bogohuljenje, piše "Džakarta gloub".

Prema procenama policije, oko 200.000 muslimana okupilo se na centralnom trgu rano jutros, piše list.

Demonstranti su se okupili nakon molitve petkom u znak protesta zbog guvernera Basuki Ahoka Tadžahadže Purname, kineskog porekla, koji je naljutio Indonežane u septembru, kada je kritikovao konzervativce zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tvrdnji da Kuran zabranjuje nemuslimanu da upravlja nad muslimanima.

Policija je potvrdila da je uhapsila 10 ljudi uoči protesta u Džakart,i zbog planiranja napada na nacionalne lidere, piše "Džakarta post".

List "Kompas" piše da je među njima i ćerka bivšeg predsjednika Rahmavati.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.