Prošle sedmice u Kraljevu bilo dramatično, sada situacija nešto bolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020, 16:03

Prošle sedmice u Kraljevu bilo dramatično, sada situacija nešto bolja

Od 17. juna do danas u Kraljevu je pozitivno 869 ljudi. Većina obolelih spada u mlađu populaciju koja ima lakšu kliničku sliku. Prema poslednjim informacijama hospitalizovano je 87 ljudi, a stručnjaci se nadaju da će broj zaraženih narednih dana opadati.

Ispred kovid ambulante u Kraljevu i dalje su gužve od redova građana koji su došli da urade test na korona virus.

"Prošla nedelja je bila dramatična u Kraljevu i u odnosu na broj stanovnika mi smo imali dnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između 160 i 180 građana koji su se javljali, međutim počev od ovog poslednjeg vikenda, a evo i juče taj broj opada, to je negde oko 120 građana dnevno", rekla je dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu.

Iako je Kraljevo u prvom talasu imalo svega pedeset i dve osobe pozitivne na kovid 19 situacija je ovog puta dosta drugačija.

Od polovine juna do danas u Kraljevu je pozitivno 869 osoba. U drugom talasu virusa nažalost preminulo je 17 ljudi. U samoj izolaciji nalazi se oko 750 Kraljevčana.

Većina obolelih od korone virusa ima lakšu kliničku sliku pa za sada opšta bolnica u Kraljevu ima dovoljno kapaciteta.

"Opšta bolnica Studenica je izdvojila infektivno odeljenje za smeštaj pacijenata koji su oboleli od korona virusa. Nakon toga s obzirom da je usledio veliki broj zaraženih koji su zahtevali medicinsku negu prošireni su kapaciteti tako što je pored infektivnog odeljenja u kovid sistem uključeno i interno odeljenje a nakon toga i odeljenje psihijatrije", rekao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

"Prema poslednjim podacima imamo 87 hospitalizovanih a trenutno smo obezbedili kapacitete za 140 ljudi, međutim problem je što nam je i sve veći broj zaraženih među zdravstvenim radnicima ali i tu preduzimamo određene mere da sada edukujemo malo ljude i sa drugih recimo hirurških grana", rekao je dr Radovan Čekanac, epidemiolog.

U Kraljevu je medicinski kadar dosta preopterećen ali ipak stručnjaci se nadaju da će ove nedelje doći i do pada broja zaraženih jer se dosta građana javlja za retestiranje nakon izolacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.