Pronađena olupina američkog broda iz Drugog svetskog rata

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena olupina američkog broda iz Drugog svetskog rata

Olupina američkog ratnog broda "USS Leksington" (USS Lexington), nosača aviona koji su Japanci potopili tokom Drugog svetskog rata, pronađena je na obali Australije.

Brod je potopljen 8. maja 1942. godine u Koralnom moru, a njegova olupina je locirana oko 800 kilometara od istočne obale Australije, na dubini oko 3.000 metara.

Bitka kod Koralnog mora je prva bitka u kojoj se neprijateljski brodovi nisu susreli, a napad je izveden avionima koje su nosili.

Ostaci broda pronađeni su u ekspediciji koju je finansirao jedan od osnivača kompanije Majkrosoft (Microsoft) Pol Alen.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Pronađena olupina američkog ratnog broda iz Drugog svetskog rata

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2018

Olupina američkog ratnog broda "USS Leksington", nosača aviona koji su Japanci potopili tokom Drugog svetskog rata, pronađena je na obali Australije...Brod je potopljen 8. maja 1942. godine u Koralnom moru, a njegova olupina je locirana oko 800 kilometara od istočne obale Australije, na dubini oko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.