Pronađen trup aviona Er Azije i još četiri tela

Izvor: RTS, 23.Jan.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen trup aviona "Er Azije" i još četiri tela

Indonežanski ronioci dospeli su do trupa aviona malezijske komanije "Er Azija", koji se krajem prošlog meseca srušio u Javansko more, i izvukli su tela još četiri žrtve ove nesreće, objavio je zvaničnik spasilačke agencije.
Koordinator operacije S. B. Suprijadi rekao je za AFP da su ronioci jutros doprli do trupa aviona, ali nisu mogli da uđu unutra zbog mnoštva kablova i krša, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prošle nedelje je jedan vojni brod uočio ostatke aviona "erbas A320-200" na morskom dnu i otad ronioci pokušavaju da dopru do njih, ali su ih loše vremenske prilike u tome sprečavale.
Zvaničnici veruju da je većina žrtava još uvek u trupu aviona, a četiri danas pronađena tela su bila u kršu pored njega.
Dosad su ukupno pronađena tela 63 žrtve, od kojih šest juče. Neka od njih su još uvek bila privezana za avionska sedišta.
Prošle nedelje je pronađena i crna kutija srušenog aviona čiji sadržaj trenutno istražuju stručnjaci.
Avion sa 162 putnika i članova posade, koji je bio na letu od indonežanskog grada Surabaje do Singapura, srušio se 28. decembra po olujnom nevremenu.
Prema saopštenju indonežanskog ministarstva saobraćaja Ignasijusa Džonana, avion se uoči nesreće uzdigao nenormalnom brzinom, nakon čega je izgubio brzinu i srušio se u more.
Nekoliko trenutaka pre nego što je letelica iščezla s radara, pilot je zatražio dozvolu za povećanje visine da bi izbegao nalet oluje, ali zbog gustog vazdušnog saobraćaja dozvola mu nije odmah data.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pronađen trup "Er Azije" i još četiri tela

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2015

Indonežanski ronioci dospeli su do trupa aviona malezijske komanije "Er Azija", koji se krajem prošlog meseca srušio u Javansko more, i izvukli su tela još četiri žrtve ove nesreće...Koordinator operacije S. B. Suprijadi rekao je da su ronioci jutros doprli do trupa aviona, ali nisu mogli da uđu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.