Profesor spasen s potonulog broda izvršio samoubistvo

Izvor: Studio B, 18.Apr.2014, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor spasen s potonulog broda izvršio samoubistvo

Zamenik direktora srednje škole, koji je bio spasen sa južnokorejskog broda koji je u sredu potonuo izvršio je samoubistvo i pronadjen je obešen o drvo.

Zamenik direktora, koga je policija identifikovala samo kao Kanga, pronadjen je mrtav na ostrvu Džindo, gde se nalazi oko 180 spasenih putnika sa broda.

Na trajektu je bilo 475 ljudi, od čega 325 djaka drugog razreda srednje škole Danvon, koji su sa severozapada zemlje putovali na četvorodnevnu ekskurziju na ostrvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Čedžu, na jugu zemlje.

Prema rečima zvaničnika, za sada je potvrdjena smrt 28 ljudi, ali se očekuje da taj broj raste, jer još nije pronadjeno oko 280 putnika sa trajekta.

Spasioci i dalje tragaju za preživelima, kojih, kako se strahuje više nema.

Kapetan i još neki članovi posade ubrzo su po naginjanju trajekta napustili plovilo i prepustili sudbini stotine putnika, većinom dece.

Južnokorejski tužioci su saopštili da su tražili da sud izda nalog za hapšenje kapetana i još dva člana posade.

U centru istrage o uzrocima nesreće je nagli zaokret broda pre nego što je počeo da se naginje i procenjivanje da li bi da je kapetan ranije izdao nalog za evakuaciju bilo spaseno više života.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.