Prodat stari most preko Temze za više od milion funti

Izvor: Blic, Beta, 04.Dec.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodat stari most preko Temze za više od milion funti

Jedan most preko Temze, za koji se plaća putarina koja ne podleže oporezivanju, prodat je za više od milion funti na aukciji u Londonu.

Most u Svinfordu, kod Oksforda, kupio je za 1,08 miliona funti (1,2 miliona evra), kupac koji je želeo da ostane anoniman.

Sagradio ga je 1767. godine grof od Abingdona koji ga je, pod uslovom da naplaćuje mostarinu koja ne podleže oporezivanju, podigao od svog novca. Privilegiju mu je garantovao zakon koji je i danas na snazi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Mostarina iznosi između pet penija (5,5 evro centi) za automobile i 50 penija za kamione.

Kako mostom godišnje predje skoro četiri miliona vozila, čist prihod vlasnika iznosi izmedju 95.468 i 113.487 funti (105.000 do 125.000 evra), saopštila je aukcijska kuća "Olsop"koja ga je stavila na prodaju.

Za kupovinu za bili zainteresovani klijenti iz Amerike, Australije, Evrope, čak i sa Jamajke, navedeno je u saopštenu aukcijske kuće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.