Priznanje opštine Ruma atletskom treneru Bošku Pejkiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje opštine Ruma atletskom treneru Bošku Pejkiću

Na svečanoj sednici Skupštine Opštine Ruma, održanoj na Dan opštine, dodeljena su priznanja zaslužnim građanima zbog doprinosa razvoju i afirmaciji Opštine Ruma. Jedno od tih priznanja pripalo je i treneru atletskog kluba Ruma, Bošku Pejkiću.

U prepunoj fiskulturnoj sali Tehničke škole u Rumi, dočekali su nas mladi sportisti puni volje za treningom i rečima hvale za svog trenera.

Boško Pejkić je radni vek proveo kao profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poljoprivrednoj školi u Rumi, i ceo svoj žiot posvetio atletici i deci kojoj nikada nije naplatio članarinu. To je ono što ga ja izdvojilo pre svega kao čoveka. Zato je Opština Ruma i prepoznala kvalitete ovog velikog borca, kome je predsedni Opštine Ruma, Slađan Mančić, uručio priznanje za doprinos.

Iako 74. godine života nije malo, profesor Boško i dalje brine o svom psihofizičkom stanju. Skroman, nagradu ne smatra ličnom nego celog kluba i svih članova i takmičara. Ono što je za njega možda i najvaŽnije, kada je sport, pa i život u pitanju, jeste kreativnost i da je to put ka uspehu.

Činjenica da Atletski klub „Ruma" danas broji 33 registrovana takmičara, koji su tokom ove godine osvojili 33 medalje na državnim otvorenim i zatvorenim prvenstvima, dokaz su Boškovog kvaliteta, znanja i svakodnevne predanosti deci. Pedagog, prijatelj, otac... sasvim dovoljno razloga za priznanje koje je pripalo entuzijasti koga ni naša poseta nije omela da trening sa decom uradi onako kako dolikuje velikim ljudima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.