Prizemljena još tri džinovska A380

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prizemljena još tri džinovska A380

Singapur Erlajns danas je povukao iz saobraćaja tri svoja dzinovska aviona Erbas A380 zbog problema na Rols-Rojsovim motorima, samo dva dana nakon što je australijski Kvantas iz istog razloga prizemljio svoja tri A380.

U motorima aviona dveju kompanija nađeno je ulje u količinama većim od dozvoljenih.

Curenje ulja je utvrđenio tokom ispitivanja koja su preduzeta posle eksplozije Rols-Rojsovog motora na Kvantasovom A380 tokom leta za Sidnej prošle sedmice. Avion, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa 466 putika, je prinudno sleteo u Singapuru.

Autralijski prevoznik je odmah prizemljio celu flotu od šest A380, najvećih i najnovijih putničkioh aviona na svetu.

Singapur Erlajns kaže da ne zna da li mrlje od ulja nađenje u motorima njenih aviona imaju bilo kakve veze sa curenjem otkrivenim u Kvantasu, ali da te avione povlači iz saobraćaja zbog opreznosti.

Avioni, u Melburnu, Sidneju i Londonu, će bez putnika biti dovezeni u Singapur gde će dobiti nove motore.

Kompanija Rols-Rojs preporučila je seriju pregleda svojih motora Trent 900 koji su ugrađni u avione A380 kompanija Kvantas, Singapur Erlajns i Lufhanza .

Osam A380 Singapur Erlajnsa, koji su ostali u saobraćaju, takođe imaju motore Trent 900.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prizemljena još tri džinovska A380

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Nov.2010

Singapur Erlajns (Singapore Airlines) danas je povukao iz saobraćaja tri svoja džinovska aviona Erbas (Airbus) A380 zbog problema na Rols-Rojsovim (Rolls-Royce) motorima, samo dva dana nakon što je australijski Kvantas (Quantas) iz istog razloga prizemljio svoja tri A380. U motorima aviona dveju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Prizemljena još tri džinovska A380

Izvor: S media, 10.Nov.2010

Singapur Erlajns danas je povukao iz saobraćaja tri svoja dzinovska aviona Erbas A380 zbog problema na Rols-Rojsovim motorima, samo dva dana nakon što je australijski Kvantas iz istog razloga prizemljio svoja tri A380...U motorima aviona dveju kompanija nadjeno je ulje u količinama većim od dozvoljenih...Jat...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.