Privedeno 35 migranata u Lici, biće vraćeni u BiH

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 35 migranata u Lici, biće vraćeni u BiH

U Lici je privedeno 35 migranata koji su razvili šatore na miniranom području. U toku je saslušanje u policiji, nakon čega će biti vraćeni u BiH odakle su i stigli.

Potvrđeno je i da su migranti u ličkim šumama podigli šatore na miniranom području. U mestu Perušićka kosa u Lici, grupu migranata policiji su prijavili meštani. Nakon kriminalističke obrade svi uhapšeni biće prevezeni do graničnog prelaza s Bosnom i Hercegovinom i vraćeni u tu državu.

"Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << policija svakodnevno radi na suzbijanju ilegalnih migracija, pa smo tako i danas imali isto aktivnosti na području opštine Perušić. Osobe su u prostorijama policije i nad njima se sprovodi kriminalističko istraživanje. Pozivam sve građane da bilo kakvu situaciju koja im je sumnjiva, bezbednosno opasna, prijave policiju. Takođe apelujem na sve građane da ne šire dezinformacije na društvenim mrežama", rekla je za Dnevnik.hr Maja Brozičević, portparolka Ličko-Senjske Policijske uprave.

Grupe migranata koje uspeju da izbegnu policiju stižu sve do Gorskog Kotara.

Prelaz koji su migranti koristili deo je puta za divljač, a migranti kroz Liku prolaze zato što je to najuži deo Hrvatske kroz koji je najbrže doći do Slovenije, što migrantima većinom ne uspeva zbog dobre saradnje građana i policije, prenose hrvatski mediji.

Šatorsko naselje koje su migranti postavili je uklonjeno, a to područje je inače minirano.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.