Izvor: B92, 19.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 226 imigranata iz Afrike

Madrid -- Španska policija privela 226 ilegalnih imigranata iz Afrike koji su pokušali da se sa tri broda iskrcaju kod Kanarskih ostrva.

Među tim imigrantima njih 100 je prispelo tokom noći na ostrvo Tenerife, 94 je uhvaćeno jutros u trenutku kada su čamcima stigli u blizinu ostrva Gran Kanarija, a 32, među kojima jedno maloletno lice, iskrcalo se na ostrvu Lansarote, saopštila je lokalna organizacija Crvenog krsta.

Predstavnici Crvenog krsta su naveli da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj ilegalnih imigranata poslednjih nedelja povećava i da su ovi koji su pristigli danas lečeni od hipotermije, prenela je agencija AP.

Prošle godine, više od 30.000 ilegalaca koji traže bolji život u Evropi uhvaćeno je u prepunim čamcima nadomak španskih Kanarskih ostrva.

Dnevnik "Mundo" je naveo da ilegalci po cenu života pokušavaju da se domognu obale Španije i posla u Evropi, kao i da mnogi među njima na tom putu stradaju.

Oni koji se domognu kopna, a bez papira su, španske vlasti zadrže 40 dana, posle čega ih puštaju bez dozvole za boravak i rad, a one koji imaju dokumenta deportuju u zemlju porekla.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.