Pristalice jedinstvene Španije na ulicama Barselone

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice jedinstvene Španije na ulicama Barselone

Nakon nedelju dana demonstracija pristalica nezavisnosti Katalonije, na ulice Barselone izašlo je više od hiljadu unionista, koji su pozvali na prekid nasilja.
Španska stranka centra Građani, nastala u Kataloniji kako bi se usprotivila nezavisnosti te pokrajine, održala je u Barseloni skup pod motom "Dosta je više!", sa kojeg je pozvala na zajednički život i jedinstvo Španije.

Okupljenima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su nosili zastave Španije, obratio se čelnik partije Albert Rivera i poručio da španska vlada ne čini dovoljno da okonča haos koji je nastao nakon što su osuđeni lideri separatista, prenosi Rojters.
Okupljanje je održano nakon šestodnevnih nasilnih protesta u Barseloni i drugim katalonskim gradovima, na kojima zagovornici nezavisnosti traže oslobađanje zatvorenih katalonskih lidera.
Pristalice nezavisnosti Katalonije najavile su za večeras nove proteste.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.