Pripadnici Al Šababa ubili 28 ljudi

Izvor: VOA, 22.Nov.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici Al Šababa ubili 28 ljudi

Policija u severoistočnoj Keniji navodi da su naoružani pripadnici Al Šababa iz zasede napali jedan autobus i ubili 28 ne-Muslimana, koje su izdvojili od 60 putnika u autobusu.

Somalijska islamistička grupa Al Šabab preuzela je odgovornost za taj napad, rekavši da je izvršen kao odmazda za nedavne napade kenijskih bezbednosnih snaga na džamije u Mombasi.

Vlasti navode da su ekstremisti oteli autobus 50 kilometara od grada Mandera u blizini granice Kenije sa Somalijom. Od kako je poslala trupe u Somaliju 2011, u Keniji je izveden niz oružanih i bombaških napada za koje se krive ekstremisti iz grupe Al Šabab vezane za Al Kaidu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.