Princeza Kristina svedoči na sudu

Izvor: B92, 11.Jan.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princeza Kristina svedoči na sudu

Madrid -- Ćerka španskog kralja, princeza Kristina, neće se žaliti na sudsku presudu kojom joj je naloženo da svedoči zbog optužbi za utaju poreza i pranje novca.

Ona će se pojaviti na sudu u Palma de Majorki, objavili su njeni advokati.

"Njeno visočanstvo se odreklo prava na žalbu i dobrovoljno će se pojaviti na sudu", navodi se u saopštenju njenih advokata.

Kako javljaju španski mediji, njeni advokati su rekli da bi žalba samo "produžila proces i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepravednu situaciju u kojoj se našla zbog ovog sudskog postupka".

Oni su kazali da princeza "nema šta da krije pred sudom ni pred španskim društvom", budući da je negirala umešanost u nezakonite aktivnosti.

Zato je "odlučila da se odrekne prava na žalbu koje joj je, kao građanki, zagarantovano ustavom i da se dorbovoljno pojavi pred sudom kada bude određen datum".

Princeza Kristina biće prvi srodnik kralja Španije koji se ikada pod optužbom pojavio pred sudom.

Pozivanje princeze u sud povezano je sa poslovnim aferama njenog supruga Injakija Urdangarina koji se nalazi pod istragom za proneveru novca iz javnih fondova.

Urdangarin, bivši profesionalni rukometaš i reprezentativac Španije, osumnjičen je da je zajedno sa poslovnim saradnicima utajio više od šest miliona evra, koje je sa računa fondacija prebacio na račune privatnih kompanija.

Sumnja se da je u aferi koja je snažno potresla imidž kraljevske porodice, Urdangarin iz fondova naplaćivao nepostojeće usluge i tako punio privatne račune, ali je on demantovao takve optužbe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španska princeza pristala da svedoči

Izvor: RTS, 11.Jan.2014

Princeza Kristina, najmlađa ćerka španskog kralja Huana Karlosa, svedočiće na sudu zbog optužbi za utaju poreza i pranje novca svog supruga. Njeno visočanstvo se odreklo prava na žalbu i dobrovoljno će se pojaviti na sudu, navode princezini advokati. ..Najmlađa ćerka španskog kralja Huana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.