Princ Čarls podelio praziluk vojnicima u BiH

Izvor: Politika, 02.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Čarls podelio praziluk vojnicima u BiH

Banjaluka – Princ od Velsa Čarls i vojvotkinja od Kornvola Kamila juče su zajedno sa velškim vojnicima u bazi Eufora u Ramićima kod Banjaluke proslavili Svetog Davida, koji se obeležava kao Dan velških gardista.

U prisustvu zvanica, princ Čarls i njegova supruga Kamila podelili su velškim vojnicima praziluk, koji se tradicionalno daje povodom Svetog Davida.

Ceremoniji su prisustvovali visoki međunarodni predstavnik u BiH Kristijan Švarc Šiling, predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << najviših organa Bih, RS i Federacije BiH, veći broj ambasadora i predstavnici verskih zajednica u BiH.

Princa Čarlsa i njegovu suprugu Kamilu u bazi Eufora dočekali su članovi Predsedništva BiH Nebojša Radmanović, Haris Silajdžić i Željko Komšić.

Bataljon puka velških gardista nalazi se u sastavu borbene grupe Euforove multinacionalne brigade "Severozapad" u BiH.

Posle parade, britanski ambasador u BiH Metju Rajkroft priredio je prijem za članove Predsedništva BiH i druge visoke zvanice.

Euforovu bazu u Ramićima obezbeđivale su jake jedinice međunarodnih i domaćih snaga bezbednosti.

Posetu princa Čarlsa velškim gardistima nisu mogli da prate svi novinari, jer je bio ograničen broj medijskih kuća čiji su izveštači mogli da budu na licu mesta. Udruženje mladih novinara RS je danas uputilo oštar protest britanskoj ambasadi u Sarajevu.

Tanjug

[objavljeno: 02.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.