Prigožin otrkio: U Kremlju... Opasne igre

Izvor: B92, 03.Jun.2023, 16:55

Prigožin otrkio: U Kremlju... Opasne igre

Moskva -- Osnivač ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da različite frakcije u Kremlju uništavaju državu.

Kako je rekao, različite frakcije pokušavaju da poseju seme razdora između njega i čečenskih boraca.

"Opasne igre su postale uobičajena pojava u kulama Kremlja. One jednostavno uništavaju rusku državu", poručio je Prigožin, prenosi Rojters.

On nije naveo na koje frakcije Kremlja konkretno misli, ali je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će one nastaviti sa svojim pokušajima da šire neslogu, te da će za to morati da plate.

Prigožin je rekao da je rešen sukob između njega i Čečena koji se takođe, uz rusku vojsku, bore u Ukrajini.

On je istakao da bi svaka bitka između specijalnih snaga čečenskog lidera Ramzana Kadirova "Ahmat" i "Vagnera" rezultirala ozbiljnim krvoprolićem, ali da nema sumnje ko bi pobedio.

Osnivač Vagnera je ponovo izrazio bez zbog trenutnog stanja na terenu i ukazao na krivicu ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova.

"Ministarstvo odbrane nije u stanju da uradi bilo šta jer de fakto ne postoji. Ono je u haosu", poručio je Prigožin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.