Preminula Ana Vela Rubio, najstarija Evropljanka

Izvor: N1 televizija, 17.Dec.2017, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Ana Vela Rubio, najstarija Evropljanka

Španjolka Ana Vela Rubio, najstarija osoba u Evropi, umrla je u dobi od 116 godina i 47 dana u Domu za stare u Barseloni.

Ana Vela Rubio, bivša krojačica, umrla je u petak, a poslednja četiri meseca sa njom je, u istom domu, živela njena 90-godišnja ćerka.

Ana Vela Rubio rođena je 29. oktobra 1901. u gradiću blizu Kórdobe, a od 40-tih godina prošlog veka živela je u Kataloniji. Ona je preuzela krunu najstarije Evropljanke, kada je 15. aprila ove godine umrla >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Italijanka Ema Morano, koja bila stara 117 godina i 137 dana.

Smrću Ane Vele Rubio najstarija živa osoba u Evropi postala je još jedna žena s Mediterana, Italijanka Đozepina Projeto, koja ima 115 godina i 200 dana.

A najstarija živa osoba na svetu je Japanka Nabi Tadžima, koja ima 117 godina i 134 dana.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula najstarija Evropljanka

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Dec.2017

Ana Vela Rubio iz Španije, najstarija osoba u Evropi, umrla je u dobi od 116 godina i 47 dana u umirovljeničkom domu u Barseloni...Ana Vela Rubio, bivša krojačica, umrla je u petak, a posljednja četiri mjeseca sa njom je u istom umirovljeničkom domu živjela njena 90-godišnja kćer...Ana Vela...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Umrla NAJSTARIJA osoba u Evropi u 116. godini

Izvor: Blic, 17.Dec.2017

Špankinja Ana Vela Rubio, najstarija osoba u Evropi, umrla je sa 116 godina i 47 dana u Domu za stare u Barseloni...Hina prenosi da je ova bivša krojačica umrla u petak, a poslednja četiri meseca sa njom je, u istom domu, živela njena 90-godišnja ćerka...Ana Vela Rubio rođena je 29. oktobra 1901....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.