Izvor: Blic, 17.Feb.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik nepovređen u napadu na rezidenciju

Na rezidenciju somalijskog predsednika Abdulahija Jusufa u Mogadišu izvršen je danas minobacački napad, samo nekoliko sati pošto se vratio iz inostranstva, ali predsednik nije povređen, izjavio je jedan od njegovih pomoćnika.

"Četiri minobacačke rakete su ispaljane na presedničku rezidenciju. Tri su pale van nje, a jedna u dvorište. Niko nije povređen", rekao je Rojtersu jedan od predsednikovih pomoćnika, koji je za napad okrivio vojno krilo somalijskog islamističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokreta Al Šabab, povezano sa Al Kaidom.

Jusuf (73) se jutros vratio iz inostranstva, gde je otputovao radi lečenja. Njemu je pre 14 godina izvršena translpatacija jetre, a Somaliju je radi lečenja napustio 4. januara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.