Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Finske postavila sajt namenjen deci

Predsednica Finske Tarja Halonen od danas ima sajt na internetu namenjen deci koja tu mogu da dobiju odgovore na pitanja koja ih zanimaju u vezi sa njom.



Na pitanje "kako izgleda biti predsednica?", Tarja Halonen, koja je na čelu države od marta 2000, odgovara da se nada da njen položaj pokazuje da i žene mogu, kao i muškarci, biti predsednici.

Deci su na njenom sajtu na raspolaganju i razne igrice pogađanja kao da, na primer, pogode kako se zovu njene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mačka - tačan odgovor su Miska i Ronti, a predsednica Finske poseduje i dve kornjače i jednog konja. Mogu da pogađaju i šta Tarja Halonen voli da jede (povrće i ćufte, a u inostranstvu lokalne specijalitete). Njen sajt je http://lastenpresidentti.fi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.