Prah i meci u pismu za Berluskonija

Izvor: B92, 02.Maj.2013, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prah i meci u pismu za Berluskonija

Rim -- Pismo adresirano na bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija u kome su se, navodno, nalazili meci i sumnjivi prah, otkriveno je u jednoj pošti.

U pošti se oglasio alarm nakon što su predmeti nalik na metke, otkriveni rendgenom u pismu adresiranom na Berluskonijevu vilu Arkore blizu Milana, preneo je AFP.

Policija i specijalna jedinica za dekontaminaciju su pozvani na lice mesta, izvestili su italijanski mediji. Nije poznato da li se u pismu nalazila poruka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovaj incident dolazi nekoliko dana pošto je jedan nezaposleni Italijan pucao i ranio dva policajca ispred sedišta vlade, dok je nova italijanska vlada polagala zakletvu.

Jedan od policajaca je pogođen u nogu, dok je drugi teško ranjen u vrat i doktori smatraju da postoji mogućnost da ostane paralizovan.

Nezaposlenost je u porastu u Italiji, zemlji teško pogođenoj recesijom, i koaliciona vlada je obećala da će brzo delovati kako bi rešila socijalne probleme u jeku rastućih tenzija i osećanja usmerenih protiv establišmenta.

Berluskoni, koga su kritičari otpisali nakon pada njegove vlade krajem 2011, beleži rast popularnosti, a neki smatraju da ima moć da obori novu vladu, ukoliko se sa njegovom partijom desnog centra po ključnim pitanjima ne slože koalicioni partneri, navela je francuska agencija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.