Crna Gora: Požar preti rezervatu

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Požar preti rezervatu

Podgorica -- Crnogorska vlada naložila je angažovanje svih resursa kako bi se sprečilo da požar u kanjonu Tare zahvati rezervat stogodišnjeg crnog bora pod zaštitom UNESCO.

Vlada je na današnjoj sednici razmatrala naredne korake u borbi protiv požara koji je u subotu izbio u kanjonu Tare.

Požar je izazvao zatvaranje regionalnog puta, a sada postoji opasnost i da ugrozi rezervat "Crne pode" sa stablima starim do 400 godina.

Taj rezervat deo je svetske, prirodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << baštine i pod zaštitom je UNESCO-a. U saopštenju sa sednice vlade konstatovano je da je rezervat "u

velikoj opasnosti", a da "nepristupačan teren i nepovoljni vremenski uslovi otežavaju gašenje požara".

Požar je zahvatio preko deset hektara šume, a nadležne službe procenjuju da šeta za sada nije velika, jer je reč o zakržljalim borovim stablima.

Vatra je, međutim, ranije danas bila na svega par stotina metara od rezervata. Crnu Goru je krajem juna zahvatio toplotni talas sa temperaturama koje su se kretale i do 40 stepeni izazivajući veliku opasnost od požara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica: Svi resursi da požar ne zahvati rezervat

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2012

Crnogorska vlada naložila je u četvrtak angažovanje svih ljudskih i tehničkih resursa u državi kako bi se sprečilo da požar u kanjonu Tare, kod Mojkovca, zahvati rezervat stogodišnjeg crnog bora pod zaštitom UNESCO-a. Vlada je na sednici razmatrala naredne korake u borbi protiv požara koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Požar preti rezervatu

Izvor: RTS, 12.Jul.2012

Kako bi se sprečilo da požar u kanjonu Tare, kod Mojkovca, zahvati rezervat stogodišnjeg crnog bora pod zaštitom UNESKO-a, crnogorska vlada naložila je angažovanje svih ljudskih i tehničkih resursa. ..Crnogorska vlada naložila je  angažovanje svih ljudskih i tehničkih resursa u državi kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.