Požar na dokovima u San Francisku

Izvor: VOA, 23.Maj.2020, 19:38

Požar na dokovima u San Francisku

Jedno skladište je izgorelo u požaru koji je u subotu rano ujutru izbio na dokovima San Franciska, u popularnom "Ribarskom pristaništu". Postojala je opasnost da će se vatra prošiti na obližnju turističku atrakciju - istorijski brod iz Drugog svetskog rata, ali su vatrogasci uspeli da ugase požar. Nema izveštaja o povređenijima a vatrogasci obavljaju detaljnu pretragu da bi se uverili da nikoga nije bilo u zgradi na Doku 45, izjavio je šef vatrogasne službe San Franciska Džonatan Bakster.  Skladište, u kojem se drži oprema za preradu ribe i postoji nekoliko kancelarija, noću je obično prazno ali beskućnici ponekad provede vreme u tzgradi i okolnim skladištima, izjavio je Bakster za lokalnu televiziju KGO-TV.  “To nas veoma brine i zato aktivno pokušavamo da potvrdimo da li je neko video nekoga unutar zgrade", rekao je šef vatrogasaca. "Koliko znamo niko ne bi trebalo da je bio u zgradi i nadamo se da nema žrtava." Vatra je izbila pred zoru u skladišu koje se nalazi na kraju betonskog doka, a zidovi su se srušili. Prvi vatrogasni kamioni koji je stigao na lice mesta oštećen je u rušenju zgrade.  U toku je istraga uzroka požara.   

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

STRAVIČAN POŽAR U SAN FRANCISKU Vatra progutala četvrtinu pristaništa, više od 150 vatogasaca na terenu (VIDEO)

Izvor: Blic, 23.Maj.2020

Više od 150 vatrogasaca bori se s požarom koji je izbio u istrorijskom delu San Franciska, u zalivu na pristaništu Pjer 45, saopšteno je iz gradske vatrogasne službe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.