Potvrdjeno da je Kim imao moždani udar

Izvor: NaDlanu.com, 19.Dec.2011, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrdjeno da je Kim imao moždani udar

PARIZ, 19. decembra 2011. (Beta-AFP) - Francuski neurohirurg Fransoa-Gzavije Ru, koji je lečio lidera Severne Koreje Kima Džong-Ila, izjavio je u ponedeljak da je uspeo da lidera izvuče iz kome 2008. godine, ali je posle toga imao moždani udar koji je oštetio njegove kognitivne sposobnosti.

PARIZ, 19. decembra 2011. (Beta-AFP) - Francuski neurohirurg Fransoa-Gzavije Ru, koji je lečio lidera Severne Koreje Kima Džong-Ila, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << izjavio je u ponedeljak da je uspeo da lidera izvuče iz kome 2008. godine, ali je posle toga imao moždani udar koji je oštetio njegove kognitivne sposobnosti.Kako su saopštile vlasti Pjongjanga, Kim Džong-Il (69) umro je u subotu od srčanog udara, ostavljajući svom nasledniku i sinu Kim Džong-Unu jednu od najzatvorenijih zemalja u svetu koja poseduje nuklearno oružje, ali i diplomatsku izolaciju i slabu ekonomiju.Ru je rekao da je hitno pozvan u Severnu Koreju u avgustu 2008. godine da pregleda Kima, koji je bio u nesvesti i teškom stanju u bolnici Crvenog krsta u Pjongjangu.Neurohirurg je rekao da je moždani udar koji je posle usledio povećao opasnost od smrti narednih godina.Put i lekarski pregled predstavljaju veoma redak slučaj pristupa nekog iz zapada tajnovitom režimu Severne Koereje. Ru je inače načelnik neurohirurgije u bolnici Sent-An u Parizu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.