Potvrđeno: Britanski par otrovan ruskim gasom

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Britanski par otrovan ruskim gasom

Laboratorijski testovi potvrdili su da je par u britanskom gradu Ejmsberi bio izložen nervnom agensu novičok, saopštila je Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW).

Iz ove organizacije je saopšteno da je analiza uzoraka koje je sakupio njihov tim "potvrdila nalaze Velike Britanije u vezi sa identitetom toksične hemikalije", prenosi Rojters.

Don Stardžes (44) preminula je nakon što su ona i njen partner bili izloženi toksinu u blizini Solzberija gde su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u martu istim agensom bili otrovani ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija.

OPCW je saopštila da je to "ista toksična hemikalija koja je pronađena u biomedicinskim uzorcima iz okoline vezane za trovanje Sergeja Skripalja".

Britanija je optužila Rusiju za trovanje Skripaljevih, što je Moskva negirala i odbacila bilo kakvu umešanost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.