Potonuo iranski naftni tanker

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2018, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo iranski naftni tanker

Iranski naftni tanker koji se pre nedelju dana zapalio, posle sudara s kineskim plovilom kod obale Šangaja, potonuo je, a zvaničnici navode da nema nade da su nestali članovi posade preživeli, javili su kineski mediji.

Šef iranske pomorske agencije Mahmud Rastad rekao je da najverovatnije nema preživelih među 29 nestalih članova posade, prenela je iranska državna televizija.

Tanker "Sanči" sa 136.000 tona lake nafte zapalio se prošle nedelje kada se sudario >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa kineskim teretnim brodom, oko 300 kilometara od Šangaja.

Uzrok sudara nije poznat. Od 32 člana posade, 30 Iranaca i dvoje Bangladešana, pronađena su tri tela.

Tanker je plovio pod panamskom zastavom i bio je u vlasništvu je iranske kompanije NITC koja upravlja tankerima te zemlje.

Spasen je 21 član posade kineskog broda koji je učestvovao u sudaru.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.