Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod u Kongu, poginulo 14 ljudi

Najmanje 14 ljudi je poginulo a 34 se vode kao nestali kada je brod na kome su putovali potonuo u udaljenom delu reke Lualabe, na jugu Konga, saopštio je ministar unutrašnjih poslova provincije Katange Dikanga Kazadi.



Do nesreće je došlo juče ujutru, najverovatnije pošto je brod, na kome su bila 144 putnika i dosta tovara, udario u nešto pod vodom, javio je Rojters. Iz reke je izvađeno 95 preživelih, a 34 osobe sa potonulog broda se vode kao nestale. Putna mreža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je veoma slabo razvijena u Kongu, povezujući uglavnom velike gradove.

Zbog toga reke predstavljaju jedine komunikacione veze sa zabačenim delovima zemlje.

Udesi brodova koji obavljaju saobraćaj na tim rekama relativno su česti zbog pretovarenosti i lošeg održavanja brodova, kao i zbog nesavesne primene normi za bezbednost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.