Potonuo brod na reci Kongo, 36 nestalih

Izvor: RTS, 15.Sep.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod na reci Kongo, 36 nestalih

Na Reci Kongo potonuo je teretno-putnički brod, a 36 putnika je proglašeno nestalima, saopštila je policija Republike Kongo.
Na Tviter nalogu policije je navedeno da je 76 osoba preživelo nesreću.Brod je potonuo u noći između subote i nedelje u regionu Kinšasa, a uzroci nesreće se još istražuju, prenosi portal Afrikanjuz.
Brod iz Mai-Ndombe koji je plovio prema Kinšasi potonuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u podučju Maluku, oko 100 kilometara od centra grada, gde su struje te velike reke jake.
Nesreće na rekama u Kongu su česte jer su brodovi zastareli i pretovareni putnicima i teretom.
Broj žrtava je po pravilu veliki jer putnici uglavnom ne nose prsluke za spasavanje i ne znaju da plivaju.
U Kongu se mnogo putuje vodom jer ta centralnoafrička zemlja sa 2.3 kvadratna kilometra ima vrlo malo prohodnih puteva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Potonuo brod na reci Kongo, nestalo 36 ljudi

Izvor: B92, 15.Sep.2019

Na Reci Kongo potonuo je teretno-putnički brod, a 36 putnika je proglašeno nestalima, saopštila je u nedelju policija Republike Kongo...Na Tviter nalogu policije je navedeno da je 76 osoba preživelo nesreću...Brod je potonuo u noći izmedju subote i nedelje u regionu Kinšasa, a uzroci nesreće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.