Izvor: Blic, 19.Feb.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 24 godine gradonačelnik Beča SILAZI SA VLASTI

Mihael Hojpl, jedan od gradonačelnika sa najdužim stažom, povućiće se 24. maja sa mesta šefa pokrajinske i gradske vlasti Beča.

Nakon skoro 24 godine provedene na funkciji gradonačelnika Beča Hojpl će predati dužnost nasledniku Mihaelu Ludvigu.

Ludvig, koji je trenutno pokrajinski i gradski ministar stanogradnje, izabran je 27. januara na mesto šefa Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u Beču, odakle se Hojpl povukao ranije.

On je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će 14. maja biti, na stranačkoj sednici, donete dalje personalne odluke, pa je moguće da će on do preuzimanja nove dužnosti već rekonstruisati tim SPO u gradskim vlastima.

Ludvig za sada nije saopštio ko bi mogao biti nov u timu SPO u Beču, ali se pretpostavlja da će zameniti brojne ljude bliske Hojplu, koji su, pred izbore u stranci bili otvoreno protiv njega, a to su kadrovi poput ministarke finansije Renate Brauner, minsitarke zdravlja Sandra Frauenberger.

Ti kadrovi su ujedno i najveći protivnici otvaranja SPO prema Slobodarskoj partiji (FPO), koja bi na idućim bečkim izborima, koji bi trebalo da se održe do 2020. mogla biti značajan faktor za formiranje nove gradske i pokrajinske vlasti.

Ludvig predvodi krilo koje smatra da treba da bude otvoren za saradnju sa svima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.