Poruka Trampu iz Kine: Rat protiv SAD postaje stvarnost

Izvor: RTS, 30.Jan.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Trampu iz Kine: Rat protiv SAD postaje stvarnost

Rat Kine i SAD tokom mandata američkog predsednika Donalda Trampa "nije samo slogan" već postaje "praktična stvarnost", upozorio je visoki zvaničnik kineske vojske, prenosi britanski "Independent".
Izjavu kineskog zvaničnika je objavio sajt Narodne oslobodilačke armije Kine, kao odgovor na agresivnu retoriku nove američke administracije protiv Kine, piše Independent.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to je zapravo stav kineske Centalne vojne komisije, koja ima celokupnu kontrolu nad kineskom vojskom.
Zvaničnik odeljenja te komisije za odbrambenu mobilizaciju rekao je da "rat tokom Trampovog mandata" ili "izbijanje rata večeras" nisu samo slogani, nego postaju praktična stvarnost, objavljeno je u Saut Čajna morning postu.
Kineski zvaničnik je takođe pozvao na angažovanje vojske u napetom regionu Južnog i Istočnog kineskog mora, i na pokrivanje Korejskog poluostrva odbrambenim raketnim sistemima, što je još jednu goruća tačka u tom regionu, navodi se u listu.
Trebalo bi da SAD razmotre i svoju strategiju u azijsko-pacifičkom regionu, naglasio je kineski zvaničnik.
Novi američki predsednik Donald Tramp i njegovi najbliži saradnici su u izjavama zastupali tvrdu politiku protiv Kine, a Tramp je Kinu nazvao "manipulatorom valute" i optužio je za nepoštenu trgovinu.
Tramp je takođe ignorisao američku politiku "jedne Kine" i to javno pokazao telefonskim razgovorom sa predsednicom Tajvana Tai Ing Ven, što je naljutilo zvanični Peking, koji Tajvan smatra delom Kine, podseća Independent.
Indicije da se Kina priprema za sukob pojavile su se ranije ove nedelje, kada su objavljene nepotvrđene informacije da je Kina postavila projektile dugog dometa bliže svojoj severoistočnoj granici, u provinciji Heilođijang, jer su im sa tog mesta SAD u dometu.
Predsednik Kine Si Đinping je, međutim, nedavno pozvao na smanjenje nuklearnog oružja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruka Pekinga: Rat Kine i SAD postaje stvarnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2017

Rat Kine i SAD tokom mandata američkog predsednika Donalda Trampa "nije samo slogan" već postaje "praktična stvarnost", upozorio je visoki zvaničnik kineske vojske, preneo je danas "Independent"...Izjavu kineskog zvaničnika je objavio sajt Narodne oslobodilačke armije Kine, kao odgovor na agresivnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.