Pored Zemlje lete velike pare

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2013, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pored Zemlje lete velike pare

15.02.2013. -

Analitičari kompanije Deep Space Industries su asteroid, koji će za vikend proleteti pored Zemlje, procenili na oko 200 milijardi dolara.

Teorijska procena mase asteroida je dobijena kroz procenu vrednosti raketnog goriva koje se nalazi na njemu sa 65 milijardi dolara, a preostali iznos - je vrednost metala i minerala.

Deep Space Industries planira da kroz 2 godine počne iskopavanja na nebeskim telima. Ona planira da lansira minijaturnu bespilotnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << letelicu, za istraživanje i proučavanje asteroida", pogodnih za industrijsku proizvodnju." Ipak, ostaje nerešeno pitanje isporuke izvađenog materijala na Zemlju.

Izvor: Glas Rusije, foto: «Vesti.Ru»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.