Pooštrene sankcije prema S. Koreji

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pooštrene sankcije prema S. Koreji

Njujork -- SB UN jednoglasno je osudio lansiranje rakete Severne Koreje u decembru i usvojio je rezoluciju kojom se pooštravaju postojeće sankcije za Pjongjang.

Nove sankcije uvedene su za svemirsku agenciju Pjongjanga, a SB je ponovio svoj prethodni zahtev da Severna Koreja treba da odustane od programa za proizvodnju nuklearnog oružja i obustavi lansiranja, javio je AP.

Neimenovane diplomate su izjavile da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ova rezolucija, koju je odobrilo svih 15 članica SB, rezultat dogovora između Sjedinjenih Država i Kine i da podrška Pekinga predstavlja značajan diplomatski udarac Pjongjangu, javio je Rojters.

Lansiranje raketa u Severnoj Koreji smatra se delom tajnog programa za razvoj interkontinentalnih balističkih raketa koje mogu da nose bojeve glave.

Severna Koreja, međutim, tvrdi da je lansiranjem rakete u decembru u orbitu poslala meteorološki satelit.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja preti jačanjem nuklearnog programa

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2013, 09:28

Severna Koreja zapretila je danas, nakon što ju je Savet bezbednosti (SB) UN osudio zbog lansiranja rakete u decembru i pooštrio joj sankcije, da će ojačati vojne snage, uključujući nuklearni program.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

UN proširio sankcije, Severna Koreja preti nuklearnim jačanjem!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jan.2013

Iako se u novoj rezoluciji, koju je podržalo svih 15 članica Saveta bezbednosti, ne uvode nove sankcije Pjongjangu, diplomate ističu da je podrška Pekinga osude značajan diplomatski udarac za Pjongjang

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.