Ponovo sukobi mladih i policije u centru Atine

Izvor: Blic, 27.Feb.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo sukobi mladih i policije u centru Atine

Grupa od nekoliko desetina mladih Grka sukobila se sinoć sa policijom u centru Atine, samo nekoliko časova posle protesta ispred parlamenta.



U tim protestima demonstranti su palili kontejnere, bacali kamenice i molotovljeve koktele na policiju i oštetili 20 automobila i četiri prodavnice, pa je policija upotrebila suzavac.

Na stotine demonstranata, noseći crvene zastave i uzvikujući "državni terorizam neće proći", krenulo je ka parlamentu iz atinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kvarta Egzarhija, gde je u decembru prošle godine policajac ubio 15-godišnjeg dečaka, što je izazvalo najgore nemire u Atini poslednjih decenija, javio je Rojters.

Grčku je ove sedmice potresao i 24-časovni štrajk zaposlenih u javnim preduzećima koji su podigli svoj glas protiv niskih plata i reformi penzionog sistema. Zaposleni smatraju da vladina ekonomska policija prema svetskoj ekonomskoj krizi samo opterećuje siromašne slojeve društva.

Policajci psihološki nesposobni da nose oružje

Prvi rezultati novouvedenog psihometrijskog testiranja grčkih policajaca su zabrinjavajući jer je brzo utvrđeno da među njima ima onih koji ne bi trebalo ni da nose oružje, objavili su danas grčki mediji. Grčki sajt www.in.gr prenosi da je za sada testirano 50 policajaca od kojih troje ne ispunjava kriterijume da nosi oružje. Testiranje je počelo u ponedeljak i trajaće oko godinu dana, dok se ne proveri stanje svih 50.000 grčkih policajaca, a već se trazi provera i svih naoružanih čuvara i pripadnika službi obezbeđenja. Jedan zvaničnik Grčke policije je izjavio za atinski list "Elefteros tipos" da "strahuje od vrlo neprijatne situacije: posle testiranja moraćemo da oduzmemo oružje velikom broju policajaca".

"Ako pridodamo i one koji nisu adekvatno obučeni za oružje, razumljivo je da će problem biti ogroman", rekao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi ulični sukobi u Atini

Izvor: RTS, 27.Feb.2009

Grupa od nekoliko desetina mladih Grka sukobila se sinoć sa policijom u centru Atine. Demonstranti su palili kontejnere, bacali kamenice i molotovljeve koktele na policiju, oštetili 20 automobila i četiri prodavnice, pa je policija upotrebila suzavac. ..Grupa od nekoliko desetina mladih Grka sukobila...

Nastavak na RTS...

NOVI NEMIRI U GRČKOJ

Izvor: Press, 27.Feb.2009

U najnovijim protestima u Atini, koji su prerasli u nemire, demonstranti su palili kontejnere, bacali „Molotovljeve koktele" na policiju, oštetili automobile i prodavnice. .Grčku od polovine decembra neprestano potresaju nemiri. Najnoviji u nizu incidenata dogodio se preksinoć, kad se grupa...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.