Pompeo: Rado ću svedočiti u procesu opoziva Trampa

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Rado ću svedočiti u procesu opoziva Trampa

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je spreman da svedoči u procesu opoziva američkog predsednika Donalda Trampa.
Majk Pompeo je naveo da će svedočiti ukoliko bude imao zakonsku obavezu.

"Ukoliko po zakonu budem morao da svedočim, kao što sam već rekao, rado ću to učiniti", rekao je Pompeo novinarima na Jamajci, prenosi Rojters.
Dodao je i da nije pratio proces >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je na turneji po zapadnoj hemisferi.
U američkom Senatu počelo je suđenje u procesu opoziva predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa po dva osnova – da je iskoristio položaj kako bi izvršio pritisak na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da istraži Džoa Bajdena, bivšeg potpredsednika SAD koji važi za jednog od njegovih ozbiljnijih protivkadnidata na novembarskim izborima, dok su drugi osnov navodne opstrukcije Kongresa u istrazi koju je sprovelo to telo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pompeo: "Rado ću svedočiti protiv Trampa"

Izvor: B92, 22.Jan.2020

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je spreman da svedoči u procesu opoziva Donalda Trampa ukoliko bude imao zakonsku obavezu..."Ukoliko po zakonu budem morao da svedočim, kao što sam već rekao, rado ću to učiniti", rekao je Pompeo...On je dodao i da nije pratio proces dok je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.