Pompeo: Dani Nikolasa Madura su odbrojani

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Dani Nikolasa Madura su odbrojani

Američki šef diplomatije Majk Pompeo rekao je da je blizu kraj za Nikolasa Madura koga SAD ne priznaju više za predsednika Venecuele.

- Uveren sam da su zahvaljujući Venecuelancima Madurovi dani odbrojani - rekao je državni sekretar u intervjuu za CNN.

On je ponovio te reči u intervjuu za Foks.

- Snažno se nadamo da će u danima, nedeljama i mesecima koji dolaze Madurov režim shvatiti da je venecuelanski narod učinio da su njegovi dani odbrojani - >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Pompeo.

On je Madura okarakterisao kao "najgoreg od najgorih tirana" i govorio o nekoliko stotina tona hrane, lekova i higijenske opreme koje su SAD poslale na granicu sa Venecuelom, a čiji prolaz u zemlju je juče blokiran.

Upitan o mogućem pribegavanju sili od strane američke vojske, Pompeo nije isključio tu mogućnost u skladu sa linijom koju Vašington drži od početka krize.

- Rekli smo da su sve opcije na stolu. Činimo šta možemo da demokratija vlada i da se otvori bolja budućnost za Venecuelance - rekao je on za Foks.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.