Poljska premijerka: Grci su prevareni

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska premijerka: Grci su prevareni

Poljska premijerka Eva Kopač poručila je danas Poljacima da se pouče kod Grka kuda vode populistička obećanja političara bez pokrića i pogledaju kako su Grci u stvari prevareni obećanjima svojih političara da mogu da se prostru preko svog gubera jer ;će im sve to finansirati Evropa.

- Za nas, Poljake, Grčka je veliko upozorenje. Želim da budemo mudri pre nego što nastane šteta, a ne posle nje. To što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se desilo Grčkoj posledica je neodgovornih obećanja tamošnjih političara koji su im govorili "živite preko svog standarda, to će se finansirati parama iz inostranstva". Grci su prevareni - kazala je poljska premijerka u Varšavi na sastanku državnog Ekonomskog saveta.

Eva Kopač je podsetila da je novi predsednik Poljske, kandidat opozicionih konzervativaca iz stranke Pravo i Pravda, izabran u maju i na osnovu mnoštva ekonomskih obećanja biračima.

- Obećanja koje je dao ne bi realizovao niko od odgovornih ekonomista. U kampanji pred parlamentarne izbore ne želim da se igram licitiranjem obećanja bez pokrića sa gospodjom Beatom Šidlo - kazala je premijerka.

Beatu Šidlo iz Prava i Pravde, šefa uspele predizborne kampanje koja je do tada malo poznatog pravnika Andžeja Dudu dovela na narednih pet godina u Predsedničku palatu u Varšavi, opozicioni konzervativci su odlučili da postave za predsednicu vlade, ukoliko njihova stranka na jesen pobedi na parlamentarnim izborima.

- Ne želim da predizborna kampanja bude trenutak u kome će neko prevariti Poljake. Ne želim da dozvolim da budu prevareni - kazala je premijerka.

Obećanja bez pokrića povela bi i Poljake, po oceni premijerke, na grčku stazu, a ako bi se desio i u Poljskoj grčki scenario, ne bi bilo više nikoga da kaže za tu boljku mi imamo lek, istakla je Eva Kopač.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.