Izvor: B92, 17.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policija pucala po zakonu"

Solt Lejk Siti -- Okružna tužiteljka Solt Lejk Sitija Lora Miler kaže da su policajci pravilno postupili kada su pucali u Sulejmana Talovića.

Sulejman Talović je u Solt Lejk Sitiju u ponedeljak, 12. februara, ubio pet osoba. "Policajci su imali zakonsko ovlašćenje za upotrebu smrtonosne sile", rekla je Lora Miler, prenosi AP.

Agencija podseća da je policajac Ken Hamond, koji je bio van dužnosti i bez uniforme, prvi reagovao, otvorio vatru na Talovića i držao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga na nišanu dok nije stiglo pojačanje. Tužilac smatra da u toj akciji nije bilo greške, ali će Hamondovu akciju razmotriti i zvaničnici grada Ogdena, severno od Solt Lejk Sitija, gde radi taj policajac.

Guverner Jute i čelnici grada juče su priredili svečani prijem za pet policajaca koji su učestvovali u akciji, a šef policije Ogdena Džon Grejner dodelio je medalju za hrabrost policajcu Hamondu.

"Žao mi je što nisam ranije reagovao i, možda, uspeo da sprečim gubitak ljudskih života. Ali, isto tako mi je drago što sam uopšte bio tamo", rekao je Hamond.

Istražitelji, prenosi AP, još nisu otkrili motive ovog zločina, dok rođaci kažu da porodica Sulejmana Talovića namerava da ga sahrani u Bosni.

Agencija navodi da je Talović s porodicom stigao u SAD 1998, bežeći od rata na Balkanu.

Rat u BiH završen je 1995.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.