Policija hapsi učesnike masakra, umrla 93. žrtva

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija hapsi učesnike masakra, umrla 93. žrtva

OSLO - Broj žrtava u bombaškom napadu u Oslu i pucnjavi na norveškom ostrvu Utoja porastao je na 93, pošto je jedna ranjena osoba preminula u bolnici, javio je norveški javni servis NRK, a preneo Rojters.

Policija je u međuvremenu saopštila da je izvela raciju u Oslu, u četvrti Sleteloka, oko osam kilometara severoistočno od centra, u vezi sa napadima u petak, za koje je osumnjičen Norvežanin Anders Bering Brejvik.

Lokalni svedoci tvrde da je šestoro ljudi uhapšneo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ali policija nije potvrdila, niti je demantovala te navode, preneo je AFP.

"Mogu samo da potvrdim da smo imali policijsku akciju na adresi u istočnom delu Osla", rekao je portparol policije Anders Fridenberg, dodajući da je to povezano sa "istragom terora".

U eksploziji u centru Osla u petak je poginulo sedmoro ljudi, posle čega je u pucnjavi na ostrvu Utoja ubijeno najmanje 85 osoba.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.