Policajci u BiH nemaju ni čarape!

Izvor: Press, 30.Maj.2013, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci u BiH nemaju ni čarape!

Sindikalci podvlače da se pojedine policijske uniforme zbog dotrajalosti i lošeg kvaliteta bukvalno raspadaju i nadležne opominju da je "kucnuo posljednji čas da se odreši kesa" i da oprema bude obnovljena.

Izvor "Nezavisnih" iz jednog centra javne bezbednosti u Republici Srpskoj tvrdi da neki policajci već duže vreme nisu dobili čak ni nove čarape.

"Kompletne uniforme stare su godinama. Situacija je katastrofalna. Znam policajca kome su prsti izvirili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iz cipela", tvrdi sagovornik dnevnika.

Da je stanje postalo nepodnošljivo, potvrđuje i predsednik sindikata Centra javne bezbednosti Banjaluka, koji smatra da je policijske uniforme potrebno što pre zameniti novim.

"Apsolutno se raspadaju zbog lošeg kvaliteta, što se pogotovo odnosi na košulje i pantalone. Verujte, pojedini ljudi su krojaču nosili košulju kako bi im okrenuo kragnu zbog izlizanosti", obrazlaže Chetojević.

Na alarmantno stanje u ovom segmentu upozorava i Duško Jandrić iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS, koji naglašava da bi nepravda, ipak, uskoro mogla da bude ispravljena.

"Novog ministra smo upozorili na to stanje i energično je krenuo da to ispravi", naveo je Jandrić, a iz MUP-a RS ističu da se radi na rešavanju ovog problema i podsećaju da je Vlada RS nedavno usvojila informaciju o neophodnosti materijalno-tehničkog opremanja policije.

Poput policajaca u Srpskoj, u zavidnoj situaciji nisu ni neke njihove kolege u Federaciji BiH, čitava priča se odnosi i na pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo ali bi situacija, ipak, uskoro mogla da bude rešena imajući u vidu informacije da se radi se na nabavci novih uniformi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.