Izvor: B92, 18.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci povređeni na vežbi

Tel Aviv -- Više od pedeset izraelskih policajaca povređeno je tokom bezbednosnih vežbi na jugu zemlje.

Policija je simulirala masovne nerede, s ciljem da uvežba procedure kontrole u blizini vojne baze Cilim. U vežbi je učestvovalo više od 6.000 policajaca i graničara. "Izgrednici" su očito upotrebili prekomernu snagu protiv oficira, zaduženih za red.

Svim povređenima pomoć je ukazana na licu mesta i niko nije završio u bolnici.

Tokom vežbi desila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i saobraćajna nesreća u kojoj je povređeno pet policajaca, nakon što je jedan vozač izgubio kontrolu nad svojim vozilom.

U tom incidentu jedan policajac zadobio je teže povtrede i prebačen je helikopterom u obližnju bolnicu.

Portparol izraelske policije Miki Roznefeld nije mogao da potvrdi izveštaje medija da je vozač zaspao za volanom.

Vežba je imala za cilj da pojača moć zastrašivanja policije i sposobnost oficira da se bave složenim situacijama. Cilj je takođe bio da se ispita saradnja između različitih policijskih jedinica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.