Polanski: SAD žele da me ponude na tacni svetskim medijima

Izvor: Blic, 03.Maj.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polanski: SAD žele da me ponude na tacni svetskim medijima

Filmski reditelj Roman Polanski, koji se već nekoliko meseci nalazi u kućnom pritvoru u svojoj vili u Švajcarskoj, prekinuo je ćutanje, optuživši američke vlasti da, zahtevom za njegovo izručenje po optužnici za seksualni odnos sa maloletnicom od pre 33 godine, žele samo da ga "ponude na tacni medijima". Polanski traži fer suđenje u SAD

Slavni reditelj tvrdi da američko tužilaštvo zahteva njegovu ekstradiciju samo da bi ga "ponudilo na tacni medijima" i da proces >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se protiv njega priprema u Kaliforniji nije fer, javio je BBC.

"Ja samo tražim da prema meni budu fer kao i prema svima ostalima", kazao je 76-godišnji oskarovac, koji je napustio SAD 1978. godine, neposredno pre izricanja presude.

"Ne mogu više da ćutim jer SAD nastavljaju da traže moje izručenje, više zbog toga da bi me ponudile na tacni svetskim medijima nego da bi mi izrekle presudu o kojoj je pre 33 godine postignut dogovor”, naveo je Polanski u saopštenju objavljenom u onlajn publikaciji "La Regle du jeu", koju vodi njegov prijatelj i poznati francuski filozof Bernar Anri Levi.

Proslavljeni reditelj pritvoren je u septembru prošle godine kada je stigao u Švajcarsku iz Francuske da bi primio nagradu za životno delo na Filmskom festivalu u Cirihu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.