Pogledajte ovaj video, on može da vam SPASE ŽIVOT

Izvor: Blic, 10.Jul.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte ovaj video, on može da vam SPASE ŽIVOT

Usled rastuće pretnje od terorizma britanske vlasti su objavile video sa objašnjenjima kako se treba ponašati u slučaju terorističkog napada.

Džihadisti sve više vrše napade po velikim gradovima, ali i popularnim letovalištima sa ciljem da ubiju što više ljudi.

Pre nego što krenete na letovanje trebalo bi da znate kako da se zaštitite od eventualnog napada.

Velika Britanija je 2015. godine objavila niz uputstava pod nazivom "Beži, sakrij se, prijavi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju je ponovo aktivirala nakon prošlomesečnih napada u Londonu.

Na snimku koji je danas objavila britanska protivteroristička jedinica objašnjeno je šta je sve potrebno raditi ukoliko se zateknete usred terorističkog napada na letovalištu.

Ako čujete pucnjeve, razmislite o tome šta je najbezbednije da uradite. Ukoliko postoji neki bezbedan prolaz bežite i povedite druge ljude sa sobom. Ne dozvolite da vas nečija neodlučnost uspori. Brzo to učinite i ostavite svoje stvari za sobom. Budite sigurni da se put kojim idete ne nalazi na liniji vatre. Ukoliko utvrdite da on više nije bezbedan, nađite alternativni. Pazite da se ne nađete u slepoj ulici ili negde u zamci.

Ukoliko ne možete da pobegnete, sakrijte se. Najbolje je da nađete mesto iza čvrste barijere koja će vas štititi od napadača. Zaključajte se ili blokirajte vrata i prolaz i sklonite se od vrata.

Isključite ton i vibraciju na telefonu. Budite što tiši.

Tek ako ste uspeli da pobegnete dovoljno daleko i mislite da ste bezbedni zovite policiju i objasnite im sve što znate o napadu - tačno gde se nalazite, koliko ste napadača videli, odakle su došli, kako izgledaju.

Kada policija stigne radiće svoj posao, a na vama je da odgovarate na njihova pitanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.