Izvor: B92, 23.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo najmanje 38 talibana

Kabul -- Međunarodne snage u Avganistanu predvođene SAD ubile su najmanje 38 pobunjenika u borbi u provinciji Helmand na jugu Avganistana.

Civilnih žrtava nije bilo, saopštila je danas vojska SAD. Jedan stanovnik iz te oblasti rekao je, međutim, Rojtersu da je najmanje osam civila poginulo u jučerašnjim borbama. Čovek je rekao da su poginuli civili, svi iz jedne porodice, nastradali tokom američkog vazdušnog napada. Zvaničnici iz provincije Helmand odbijaju da govore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povodom tog slučaja.

Kako je saopštilo avganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova, juče je u provinciji Zabul ubijeno 14 talibana u akciji policije, dok su talibani saopštili da su izgubili četiri borca.

U sukobima u Avganistanu, koji su eskalirali u proteklih godinu dana, civili su često uhvaćeni u vatri između pobunjenika i zvaničnih snaga bezbednosti.

Prema podacima avganistanske vlade i zapadnih humanitarnih organizacija, ove godine je u sukobima poginulo više od 300 civila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.