Podravka: Nije bilo salmonele u povučenoj Vegeti

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podravka: Nije bilo salmonele u povučenoj Vegeti

U serijama Vegete, koje su bile u postupku povlačenja iz Austrije, Nemačke i Slovačke, nije ustanovljeno prisustvo bakterije salmonela, utvrđeno je dodatnim analizama tri ovlašćene laboratorije, saopšteno je danas iz Podravke.

Nakon što su akreditovane hrvatske laboratorije Euroinspekt, Croatiakontrola i Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" utvrdili odsustvo bakterije salmonela u Vegeti, danas je Podravka primila i dodatne rezultate analiza koje su uradile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovlašćene EU laboratorije - Eurofins, Lebenzmitelanalitik Osterajh, nemačka laboratorija "Doktor Bem" i Hrvatski veterinarski institut Zagreb - nacionalna referentna laboratorija za odredjivanje salmonele.

"Sve navedene ovlašćene laboratorije su utvrdile odsustvo bakterije salmonela nakon analize proizvoda iz serija Vegete koja je bila u postupku povlačenja s tržišta i time je potvrdjena zdravstvena ispravnost tih serija proizvoda Vegete na tržištima", ističu iz Podravke, a prenosi hrvatska agencija Hina.

Podravka je u sredu, 1. jula, saopštila da povlači Vegetu odredjenih proizvodnih serija s tržišta Austrije, Nemačke i Slovačke, jer je u rutinskoj kontroli u Austriji utvrdjeno da postoje indicije o prisustvu salmonele u tragovima u jednom izolovanom slučaju. Iz predostrožnosti, a u cilju zaštite potrošača, Podravka je samoinicijativno sprovela povlačenje Vegete od 250 i 500 grama s ta tri tržišta, na kojima su se nalazili proizvodi iz tih određenih proizvodnih serija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podravka: Nije bilo salmonele u povučenoj Vegeti

Izvor: Studio B, 03.Jul.2015

U serijama Vegete, koje su bile u postupku povlačenja iz Austrije, Nemačke i Slovačke, nije ustanovljeno prisustvo bakterije salmonela, utvrđeno je dodatnim analizama tri ovlašćene laboratorije, saopšteno je danas iz Podravke...Nakon što su akreditovane hrvatske laboratorije Euroinspekt, Croatiakontrola...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.